Volledig scherm
© Taina Monteiro

Oktoberfest óók niet bij Rijkerswoerdse Plassen

ARNHEM/ ELST - Het Oktoberfest Niederlande Arnhem mag niet worden verplaatst naar de Rijkerswoerdse Plassen in Elst. Dat heeft de gemeente Overbetuwe aan de organisatie laten weten.

Arnhem verbood het evenement enkele weken geleden uit zorgen over de veiligheid. Inmiddels heeft ook Den Haag een streep door het Oktoberfest gezet. Groningen neemt dinsdag een besluit. Als ook daar een verbod komt, zijn alle geplande oktoberfeesten van de baan.

Alternatief
In een poging een alternatief te vinden voor het feest op Stadsblokken in Arnhem, op 10, 11 en 12 november, kwam Oktoberfest Niederlande eind vorige week uit bij de Rijkerswoerdse Plassen in Elst, op de grens met Arnhem.

Vergunning
De gemeente Overbetuwe wilde echter geen vergunning verlenen, aldus een woordvoerder. „Daarvoor was te weinig tijd. We hebben geen capaciteit om dergelijke zaken in zo weinig tijd te regelen." Tot een officiële aanvraag kwam het nooit.

Kaarten
Ondertussen vragen veel kopers van een kaartje voor het Arnhemse feest zich af of ze hun geld wel terug kunnen krijgen. De organisatie van Oktoberfest Niederlande is niet bereikbaar voor commentaar.