Volledig scherm
De Ank, met de nieuwe loods op de voorgrond. © De Gelderlander

Olympisch tintje aan open dag watersportclub De Ank

DOETINCHEM - De roeiafdeling van watersportvereniging De Ank in Doetinchem houdt zaterdag een open dag.Niemand minder dan olympisch roeikampioene Ilse Paulis luistert dit evenement op met haar aanwezigheid.

„En daar zijn we heel erg blij mee", geeft Jan Bol van WSV De Ank aan. Hij is lid van de roeicommissie die de open dag organiseert. „Ilse werd olympisch kampioene in de lichtgewicht dubbel twee. Zij vertelt zaterdag een verhaal en ze doopt drie nieuwe boten. Het is traditie dat vrouwen nieuwe boten dopen."

Bijzondere uitbreiding
Drie nieuwe skiffboten is De Ank dan rijker. Bol: „We hebben een uitgebreide vloot als roeivereniging, maar we hadden maar twee eenpersoonsboten. Daar komen er nu drie bij, dat is best bijzonder."

Nieuwe loods
De club heeft onlangs de botenloods geheel vernieuwd. „Die dateerde uit de jaren 60, was te klein en qua bergingsmogelijkheden gedateerd." Deze zomer is daar verandering in gekomen.

„En zonder subsidie van de overheid. Net als bij het nieuwe clubhuis is een architect in de arm genomen. De financiering is geregeld en we zijn nu trots op de botenloods die plaats biedt aan ongeveer twintig roeiboten."