Rico P. staat met twee vuurwapens op het dak van een woning in Huissen. Hij richt regelmatig een wapen op zijn eigen hoofd. Bij het schietincident kwam een man uit Cuijk om het leven, een man uit Wijchen raakte gewond.
Volledig scherm
PREMIUM
Rico P. staat met twee vuurwapens op het dak van een woning in Huissen. Hij richt regelmatig een wapen op zijn eigen hoofd. Bij het schietincident kwam een man uit Cuijk om het leven, een man uit Wijchen raakte gewond. © Fons Sluiter

OM eist 17 jaar en tbs voor ‘doelbewust’ doodschieten oom vriendin en twee keer vuren op stiefvader

Update | Met videoDe officier van justitie gelooft niet in een ‘noodlottig ongeval’. Volgens hem schoot de 33-jarige Rico P. vorig jaar in Huissen de 48-jarige oom van zijn vriendin doelbewust door het hoofd en vuurde P. vervolgens nog twee keer op de vluchtende stiefvader.

  1. Zeker negen mensen uit de regio kwamen dit jaar door geweld om het leven: dit waren de opvallendste zaken
    PREMIUM

    Zeker negen mensen uit de regio kwamen dit jaar door geweld om het leven: dit waren de opvallend­ste zaken

    Het afgelopen jaar kwamen in onze regio zeker negen mensen door geweld om het leven. Bij de vondst van een overleden moeder en dochter in Nijmegen is nog steeds niet helder of het om een misdrijf gaat. Vorig jaar waren er zestien slachtoffers van moord en doodslag. Het aantal moorden in ons land daalt al jaren: gemiddeld zijn het er 125 per jaar. Opvallend dit jaar: veel verdachten kampten met psychische problemen al dan niet verergerd door drugsgebruik.