Volledig scherm
© ANP

OM ziet dollemansrit door Arnhem als poging tot doodslag

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie verdenkt Samir S., die afgelopen zomer in Arnhem tijdens een wilde achtervolging met de politie voor gevaarlijke taferelen zorgde,van poging tot doodslag. Dat werd vandaag duidelijk tijdens de pro-forma zitting.

S. was in een gestolen auto op de vlucht voor de politie in het centrum van Arnhem. Ter hoogte van het zebrapad op de Velperbuitensingel ging het bijna mis. Meerdere voetgangers werden op een haar na geraakt. Eén man wist op het laatste moment zijn kind voor de auto weg te trekken.

Doorverkopen
De auto zou S. hebben geheeld in de Duitse stad Bielefeld. Het doel was de dure Mercedes in Nederland door te verkopen.Met een vals identiteitsbewijs ging hij de grens over. De politie kreeg de man in de smiezen en wilde hem staande aanhouden. Omdat S. weigerdete stoppen, werd de achtervolging ingezet.

'Geen opzet'
Volgens de advocaat van S. was er absoluut geen opzet in het spel: „Uit camerabeelden is duidelijk te zien dat hij voor het zebrapad afremde. En mensen die wegsprongen voor de auto? Er zijn talloze getuigen, slechts een enkeling verklaart dat. Een poging tot doodslag kan dan ook nooit bewezen worden.”

Inhoudelijke behandeling
De zaak wordt 25 november inhoudelijk behandeld. De van oorsprong Servische S., die ingeschreven staat in Duitsland, blijft in ieder geval tot die datum vastzitten in de gevangenis van Leeuwarden. Een verzoek van zijn advocaat om de zaak op vrije voeten te mogen afwachten, werd door de rechtbank afgewezen.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo