De coronapost in Beek en Donk na de aanslag met vuurwerk
Volledig scherm
PREMIUM
De coronapost in Beek en Donk na de aanslag met vuurwerk © Fotopersburo Bert Jansen/Harrie Grijseels

Oma stierf en opa kon niet worden getest, kleinzoon (22) blaast corona-post op: ‘Ik was woedend’

DEN BOSCH/BEEK EN DONK - Hij verloor zijn oma aan corona en opa had verschijnselen van de ziekte, maar kon niet worden getest. Het bracht een 22-jarige jongen uit Gemert ertoe om samen met zijn Helmondse vriend (26) de corona-post in Beek en Donk op te blazen. 

5 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Het wordt tijd dat alle drugs en alcoholhoudende dranken verboden worden. Blijkbaar kunnen veel mensen daar niet mee omgaan of ze verschuilen zich erachter. Het is wel makkelijk om anderen de schuld te geven al ben je verminderd toerekeningsvatbaar.
 • Hettie

  1 jaar geleden
  Natuurlijk......je bent boos en dan verniel je spullen van een ander. Nu ben ik boos op hem, mag ik nu zijn spullen vernielen? Alles valt tegenwoordig onder minder toerekeningsvatbaar.
 • M. Heijnen

  1 jaar geleden
  Mooie verzachtende omstandigheden. Zal wel een dag schoffelen worden in het park en daarna zand erover.
 • Joske Steen

  1 jaar geleden
  Bizar. Als hij daadwerkelijk minder toerekenings vatbaar is en kinderlijk....dan moet hij de ggz in en onder curatele staan.
 • Daan Janssen

  1 jaar geleden
  Als ie volgens het jeugdstrafrecht behandeld is, dan moet hij nog een boete krijgen, omdat hij als minderjarige aan het drinken was
 1. Bijna vijftig Nederlanders zitten een levenslange straf uit: ‘Als iemand gevaarlijk blijft, moet hij niet vrij komen’
  PREMIUM
  6

  Bijna vijftig Nederlan­ders zitten een levenslan­ge straf uit: ‘Als iemand gevaarlijk blijft, moet hij niet vrij komen’

  Levenslang opgesloten zitten totdat je uiteindelijk dood gaat. Dat is inhumaan, vindt Nederland sinds 2017. Zelfs zware misdadigers met een levenslange gevangenisstraf moeten de hoop kunnen koesteren ooit weer vrij te komen. Dat wil niet zeggen dat dan ook gebeurt, zegt voorzitter Rieke Samson van het Adviescollege Levenslanggestraften. ,,Als iemand gevaarlijk blijft, moet hij niet vrijkomen.”
 2. Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodsteken Shella
  PREMIUM

  Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangver­ple­ging voor doodsteken Shella

  Rotterdammer Garland van der K. handelde niet in een opwelling toen hij zijn ex-partner Shella met tientallen messteken om het leven bracht. Hij wist waar hij mee bezig was en ging er zelfs mee door, nadat het zoontje van de vrouw had geprobeerd hem van zijn moeder af te trekken. En dat is moord, oordeelt de rechtbank. Die komt daarom met een zwaardere straf dan was geëist. Geen 12, maar 18 jaar gevangenis. Met tbs en dwangverpleging.