Meteen na de door NEC verloren wedstrijd (0-1) tegen Vitesse ontstond er gisteren een grimmige sfeer rondom het stadion. De politie voerde meerdere charges uit en er werden veel aanhoudingen verricht. Ook werd een politiebus volledig vernield. Een verslaggever van Omroep Gelderland werd aangereden door een supporter op eens scooter.
Volledig scherm
PREMIUM
Meteen na de door NEC verloren wedstrijd (0-1) tegen Vitesse ontstond er gisteren een grimmige sfeer rondom het stadion. De politie voerde meerdere charges uit en er werden veel aanhoudingen verricht. Ook werd een politiebus volledig vernield. Een verslaggever van Omroep Gelderland werd aangereden door een supporter op eens scooter. © Paul Rapp

Omroep Gelderland stopt met nieuwsverslaggeving rondom voetbalwedstrijden na aanval op medewerker

updateNIJMEGEN - Omroep Gelderland stopt met nieuwsverslaggeving rondom voetbalwedstrijden in de regio. Dat heeft de directie van de omroep besloten nadat een verslaggever zondagmiddag is belaagd tijdens de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. Journalisten van Omroep Gelderland zullen voorlopig niet aanwezig zijn om verslag te doen van nieuwsgebeurtenissen rondom voetbalwedstrijden en risicodemonstraties.

15 reacties

 • Eric Schuurman

  7 maanden geleden
  Ik mis in dit eenzijdige verhaal de kernvraag: kan een publieke omroep haar belastingbetalende kijkers en luisteraars om deze reden nieuws onthouden? Opdracht van deze omroep is om haar fans dagelijks te voorzien van al het nieuws. Er reed een scooterhooligan over de sneaker van een verslaggever. Tsja. Balen voor die arme jongen. Maar ik denk dan breder: ook maar stoppen met crime-journalistiek dan? Toch best een risico voor de reporters. Oorlogsjournalistiek? Om maar mee ophouden...?
 • H.A. Numan

  7 maanden geleden
  Vooropgesteld dat ik iedere vorm van geweld afkeur, is dit ook wel erg naief gedacht. Je kan niet verwachten dat relschoppers je met open armen ontvangen op het moment dat je met een camera haarscherp komt vast leggen hoe een politie bus wordt gesloopt. De betreffende journalist nam een heel bewust risico ten wille van de views. Het is overigens niet de eerste keer dat een journalist van dit medium aanwijzingen van de politie of beveiligers (op privaat terrein) in de wind slaat.
 • J.A.M. Pastoors

  7 maanden geleden
  Dit is eindelijk de enige en beste oplossing want dit tuig wil alleen maar aandacht en zonder aandacht wordt het een stuk rustiger.
 • R. Van den heuvel

  7 maanden geleden
  Een volkswagenbus in de puin geslagen alleen dat al is zeker vijftigduizend euro belastinggeld weg en dat geld had zo goed aan bv de gezondheidszorgz
 • jan janssen

  7 maanden geleden
  Heel goed. De media hebben dik boter op hun hoofd. Eerst een week lang dagelijks de sfeer flink oppompen, en dan "groot nieuws" als t uit de klauwen loopt. Blijf d'r maar lekker bij vandaan. Kan alleen maar helpen.