Het stookalert geeft advies: wel of niet de haard aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stookalert geeft advies: wel of niet de haard aan. © Shutterstock

Omstreden houtstookverbod niet langer taboe in Den Haag

Een verbod op het stoken van hout in en rondom het huis bij windstil weer. Demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven is bereid om met gemeenten en provincies naar die omstreden maatregel te kijken en er een proef mee te doen. 

8 reacties

 • Dirk de Vries

  2 jaar geleden
  Kan mij echt wel voorstellen dat men er last van heeft. Ben zelf geen houtstoker dus verbod boeit mij verder weinig. Zullen we dan direct nog meer overlast dingen gaan verbieden? Ben wel klaar met katten in de tuin bijvoorbeeld.Verbod om katten onaangelijnd buiten te laten. Blaffen van honden verstoort mijn rust. Onzin misschien zult u oordelen. Wil alleen aangeven dat 'we' altijd ergens overlast van ondervinden. De hardste roeper wint.
 • Charles Wit

  2 jaar geleden
  Het enig controversiële aan dit plan is dat het niet ver genoeg gaat. Als de helft van de buurt stookt, heb je bij windkracht 7 nog last. En medelijden met ze? Hebben ze ook niet met ons. Als ze willen leven als in 1840, dan ook alle lusten en lasten.
 • Hettie

  2 jaar geleden
  En wat is het volgende dat niet meer mag? Autorijden misschien? Ik rij bijna geen auto, eet bioproducten en bijna geen vlees, ben zuinig met energie, heb zonnepanelen maar stook heel af en toe mijn houtkachel. Vraag me af wie er meer vervuilend bezig is.......ik of andere die dit allemaal niet doen. Laat mij af en toe mijn kachel stoken dan zeur ik niet over jouw vervuilende activiteiten. We zijn een enorm zeur/zeiklandje aan het worden.
 • Jan Nuvens

  2 jaar geleden
  Aan Carel van ‘t Zand; ik denk dat het verbranden van sloophout en andere zooi in allesbranders door Jan-met-de-Pet niet te vergelijken is met een gecontroleerd process in een biomassacentrale. Kom een ruiken in de onze wijk op een windstille dag als de haarden aan zijn. Als de biomassacentrales net zo zouden stinken/vervuilen waren ze al lang gesloten. Maar vele kleintjes maken ook een grote, dus prima voorstel.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Mag ik straks nog wel een scheet laten...? of hebben bepaalde insecten daar weer last van...? het lijstje van wat we (nog) wel mogen word steeds kleiner in Nederland--regeltjesland....