Volledig scherm
© ANP

Ondernemers Didam zien Aldi niet graag verhuizen

DIDAM -Ondernemers in de Kerkstraat in Didam zien niet graag Aldi uit hun buurt verhuizen naar het centrum.Ze zijn bang dat dit voor hun winkelgebied slecht uitpakt.

In het Masterplan Didam, waarin de herinrichting van het centrum is uitgewerkt, is nieuwbouw voor de Coop opgenomen op de locatie van het voormalige gemeentehuis. In het huidige pand van de Coop – op twee minuten lopen van de nieuwbouwlocatie – zou Aldi zich willen vestigen.

Dode boel
Ondernemers aan de noordelijker gelegen Kerkstraat, dat buiten het Masterplan valt, zien deze ontwikkeling met zorg tegemoet. Hoe het vertrek van Aldi precies voor hen gaat uitpakken, is koffiedik kijken, maar ze zijn er allerminst gerust op. Duco Scholtanus van textielspecialist Ans Koster: „Als Aldi weggaat, dan gaat de loop eruit in dit gebied. Er moet wel iets anders komen. Als de gemeente dat niet stimuleert, wordt het hier een dode boel."

In het gebied zijn verschillende soorten winkels gevestigd, waaronder een bakker, bloemist, sleutel- service, een hondentrimsalon en computer- en modezaakjes.

Meer hierover in de Gelderlander van dinsdag 1 november, editie Liemers, of in de e-paper.