Ondernemers durven politie niet in te schakelen en zwijgen over afpersing

VideoNIJMEGEN - Ondernemers die worden afgeperst, durven de politie niet in te schakelen. Eén op de tien zegt met afpersing te maken te hebben, maar slachtoffers doen nauwelijks aangifte. Ook de speciale hulplijn wordt nauwelijks gebeld.

Vorig jaar verstrekte de ‘afperslijn’ slechts 25 keer advies. Deze Vertrouwenslijn Afpersing, die sinds 2011 bestaat, had de angst bij ondernemers die slachtoffer zijn van afpersing moeten wegnemen.

Volgens een woordvoerder van de hulplijn, die dag en nacht bereikbaar is, is de Vertrouwenslijn ‘nog niet bekend genoeg’. Getroffen ondernemers zijn mogelijk ook te bang om hulp in te schakelen.

In het hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost is een bombrief ontploft. Het was een kleine ontploffing en er is niemand gewond geraakt. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
In het hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost is een bombrief ontploft. Het was een kleine ontploffing en er is niemand gewond geraakt. Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.