Volledig scherm
Zaterdag 12 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Zevenaar. © Frank Dercksen

Ondernemers en Kunstwerk! werken samen rondom intocht Sinterklaas

ZEVENAAR - Met een reeks activiteiten rond de intocht van Sinterklaas slaan Stichting ondernemersfonds Zevenaar (SOZ) en Kunstwerk! de handen ineen. Het is voor het eerst dat SOZwerken SOZ en de Liemerse organisatie voor culturele voorzieningen samen.

„Uniek", vinden Wim Godschalk van SOZ en Tessa Helmink van Kunstwerk!.„We hebben samen een programma gemaakt en communiceren dit samen op één poster die in heel Zevenaar wordt opgehangen."

Begin
Helmink sluit niet uit dat de samenwerking met de ondernemers het begin is van samenwerking met andere partijen in Zevenaar: „Er gebeurt hier heel veel. Om te voorkomen dat je in elkaars vaarwater gaat zitten, moet je de handen ineen slaan."

Aankomst
Sinterklaas en dertig tot 35 pieten arriveren zaterdag 12 november rond 14.00 uur op het Raadhuisplein. Op zondag 13 november is Sinterklaas te gast op het podium van Het Musiater. De voorstellingen beginnen om 13.00 uur en om 15.00 uur. Kaarten kosten 6,00 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Bruna Zevenaar, bakkerij Godschalk en Rebers Boek en Buro.

Van 16 november tot en met zondag 4 december zijn er diverse workshops rond het thema sinterklaas in het Liemers Museum.