Volledig scherm
Het begin van deze week had de gemeente Lingewaard de palen al in de dijk gezet waarop de verbodsborden komen voor motoren. © Camping Waalstrand

Ondernemers: Motorverbod op de dijk is broodroof

GENDT - Overal in Lingewaard zijn de afgelopen dagen borden opgehangen die het motorrijders verbieden om in het weekeinde en op feestdagen op de dijk te rijden.Deze moeten een eind maken aan de jarenlange stroom klachten over lawaai en verkeersgevaarlijke situaties.

Ondernemers aan de dijk (camping Waalstrand en café Concordia in Gendt, camping De Waay in Doornenburg) voelen zich overvallen door de borden. Bij Waalstrand stond er aanvankelijk éénvoor het welkomstbord van de camping. "Dat is al snel verplaatst", zegt Anciëlla Tap van Waalstrand. „Toch vinden we de borden ongastvrij. Wij zijn wel bereikbaar via een route vanaf de Markt, maar welke motorrijder kan die vinden?Wij vinden het verbod pure broodroof want veel motorrijders komen bij ons kamperen.”

De drie kondigen aan dat ze bezwaar gaan maken. Ook de Motorrijders Actie Groep broedt op een bezwaar.

'In het nieuws geweest'
De gemeente zegt over het in juni door de raad genomen besluit: „De wethouder vindt het vanzelfsprekend dat er zo snel mogelijk uitvoering aan wordt gegeven. Het afsluiten voor motorfietsen op dijkwegen is regelmatig in het nieuws geweest.”

Tap: „Het is jammer dat we publicatie van het besluit hebben gemist. Maar als je in het kampeerseizoen dagen maakt van 08.00 tot 22.00 uur mis je wel eens iets.”

Volledig scherm
Verbodsbord bij een dijkopgang in Bemmel. © DG