Boeren hebben tijdens een protestactie langs de A50 mest en hooibalen in brand gestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren hebben tijdens een protestactie langs de A50 mest en hooibalen in brand gestoken. © ANP / ANP

Onderzoeker: ‘Bij extremistische acties kalft de steun voor de boeren af’

Extremistische boerenacties doen de steun voor de boerenprotesten in de samenleving afkalven. Dat voorspelt Otto Adang, lector Openbare Orde & Gevaarbeheersing aan de Politieacademie in Apeldoorn. 

35 reacties

 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Mattie Veld. Daar hebben we de verkiezingen voor toch? Maar tegenwoordig gaan mensen niet meer stemmen en laten hun stem verloren gaan. Welke partij er ook zit. Ze doen het alleen nooit goed genoeg. Wat ik wel weet dat het overal in de wereld een groot zooitje is op alle gebied. Mensen nemen het recht in eigen hand en allemaal dankzij social media die mensen uit elkaar drijft in plaats van naar elkaar. Maar agressie is niet de oplossing hoe onrechtvaardig het ook is.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  En dat er dan mensen zijn die met droge ogen dergelijk extremisme goedpraten of verdedigen. Inderdaad, de samenleving zakt steeds verder weg.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  Theo Cools : ik snap wat je bedoelt maar Den Haag is immune voor alleen demonstreren. Harde is nodig om de idioterie te stoppen in Den Haag. Alles wordt duurder en we krijgen er niks voor terug behalve asielzoekers en je eigen kinderen die tot hun 30ste thuis moeten wonen
 • A Bulten

  2 maanden geleden
  Bij nog meer niet-burgervriendelijke beslissingen door dit kabinet neemt de steun voor dit kabinet ook af. Veel van hun problemen hadden voorzien kunnen worden.
 • Theo Cools

  2 maanden geleden
  100% steun is duimzuigerij. Er zal best veel steun zijn. Maar 100 % steun voor de waanzinnige acties is er dus absoluut niet. Haken kruis, spookrijden, met deze droogte hooibalen in de hens steken , asbest dumpen . Als je toch een beetje weldenkend bent ga je toch niet roeptoeteren dat je dat prachtig vindt. ook gevaarlijk is de zgn. steun van uiterst linkse en rechtse suspecte groepen die er enkel op uit zijn om het land compleet te ontwrichten. Dan ben je nog verder van huis.
 1. Orkaan Ian eist vier doden in Florida, vrees voor meer slachtoffers
  UPDATE

  Orkaan Ian eist vier doden in Florida, vrees voor meer slachtof­fers

  De verwoestende orkaan Ian die donderdagavond met windsnelheden tot 240 kilometer per uur aan de westkust van Florida aan land ging, heeft inmiddels vier levens gekost en enorme schade veroorzaakt. Gevreesd wordt dat er meer mensen zijn omgekomen. Een van de dodelijke slachtoffers is een 72-jarige man die als gevolg van het noodweer bij zijn huis om het leven kwam ten noorden van Orlando. De kustwacht is op zoek naar een boot met circa twintig Cubaanse migranten die tijdens de wervelstorm is verdwenen.