Hoe gaan gemeenten, zoals Zwolle, voorkomen dat tropische temperaturen in de toekomst voor problemen zorgen?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe gaan gemeenten, zoals Zwolle, voorkomen dat tropische temperaturen in de toekomst voor problemen zorgen? © Frans Paalman

Onderzoekers waarschuwen voor brandende zomers in Oost-Nederland: steden worden sauna's als er niks wordt gedaan

Onze zomers gaan branden. Steden worden sauna’s, met hittestress als gevolg. Omdat Oost-Nederland geen verkoelende kustlijn heeft, stijgen de temperaturen hier mogelijk nog meer. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) roept, na onderzoeken in onder meer Apeldoorn en Deventer, op tot aanpak. Steden: verkoel je stad, voor het een oven wordt.

9 reacties

 • Noa

  2 jaar geleden
  Dank u!
 • Katoren

  2 jaar geleden
  Boomonderhoud is waarschijnlijk  duurder dan iedere x aantal jaar een iel boompje planten.
 • depapa

  2 jaar geleden
  Begin eens met het gemeentelijk groen. Zodra een boom of struik een beetje redelijke omvang krijgt wordt alles weggesnoeid of omgekapt. 
 • Ger Ra

  2 jaar geleden
  Jammer dat juist nu zoveel bomen die anders voor wat verkoeling hadden gezorgd in de energiecentrales zijn beland..
 • Noa

  2 jaar geleden
  Luxe tuinset van gekapte bomen uit o.a. de Amazone. Niet de boel betegelen in je prive tuin. Eens. Maar sproeien mag ook niet (meer). Alles in nu al aan het verdrogen en verbranden. Het niet betegelen was bedoeld om het regenwater beter op te vangen, maar er is geen regen. De plantjes gaan nog wel, paar zijn er al kapot. Gras is al bijna helemaal bruin. Iedere avond (nutteloos) gesproeid. Dan maar wat struiken erin die wat beter tegen droogte kunnen, wil graag een groene tuin, niet 1 van tegels. Tips?
 1. Via Rico Verhoeven gaat ‘gevaarlijkste man ter wereld’ op voor titelprolongatie bij UFC

  Via Rico Verhoeven gaat ‘gevaar­lijk­ste man ter wereld’ op voor titelpro­lon­ga­tie bij UFC

  Francis Ngannou (35) is wereldkampioen zwaargewicht bij de UFC, de grootste Mixed Martial Arts-organisatie. De sparringspartner van Rico Verhoeven verdedigt in de nacht van zaterdag op zondag zijn wereldtitel. Nog geen tien jaar geleden zag de wereld er heel anders uit voor de Frans-Kameroense vechtersbaas: hij zat twee maanden in de cel vanwege het illegaal de grens oversteken bij Spanje.