Luciano Dijkman en Sherwin Windster ontsnappen met behulp van een witte Golf uit de Pompekliniek in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luciano Dijkman en Sherwin Windster ontsnappen met behulp van een witte Golf uit de Pompekliniek in Nijmegen. © Politie

Ontsnapte ‘cliënten’ van de kliniek: hoe tbs werkt en soms níet werkt

tien vragen en antwoordenNIJMEGEN - De twee mannen die deze week ontsnapten uit de Nijmeegse Pompekliniek, waren geen gevangen, maar cliënten. Die misschien wel levenslang in de tbs-kliniek hadden moeten blijven. Hoe dat zit? Een uitleg over tbs aan de hand van tien vragen.

2 reacties

  • J. Crijns

    2 maanden geleden
    Omdat het zo'n tere zieltjes zijn noemen we ze cliënten. Misschien kunnen we ze gasten noemen klinkt nog wat vriendelijker. En ze zitten natuurlijk in de tbs-kliniek om ze te beschermen tegen de boze buitenwereld. Noem het zoals je wil, het zijn simpelweg criminelen.
  • Kenneth Tharmaratnam

    2 maanden geleden
    Wat punt 9 betreft lijkt het mij geen goede reclame voor Heras hekwerken. Voor 6 miljoen euro had daar toch allang een goed werkend extra hekwerk moeten staan? En professionele hekwerken die onder stroom staan hebben doorgaans 7000V op de draden, weliswaar met laag vermogen maar nog altijd voldoende om vrijwel altijd afschrikwekkend te werken, zeker in combinatie met sensoren, camera's en meerdere alarmen. En vuurwapen & vluchtgevaarlijke cliënten observeer je toch extra 24u/7d?