007 in de James Bondfilm Quantum of Solace. De geheim agent zou volgens onderzoekers van het Radboudumc te weinig risico houden met gezondheidsrisico's. Zou zou hij onveilige seks hebben met zijn bedpartners.
Volledig scherm
PREMIUM
007 in de James Bondfilm Quantum of Solace. De geheim agent zou volgens onderzoekers van het Radboudumc te weinig risico houden met gezondheidsrisico's. Zou zou hij onveilige seks hebben met zijn bedpartners. © AP

Onveilige seks en ongewassen handen: ‘James Bond heeft te weinig aandacht voor gezondheidsrisico's’

NIJMEGEN - James Bond let in al zijn films veel te weinig op zijn gezondheid. Hij wast zijn handen te weinig, duikt te makkelijk het bed in met een vrouw, drinkt te weinig (buiten de shaken not stirred martini-cocktails), smeert zich nooit in met zonnebrand en draagt vaak ongeschikte kleding. 

31 reacties

 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  Er is maar een James Bond, Sean Connery...
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Ian Flemming schreef deze verhalen in de jaren 50. Toen rookten 90% van de mannen, 65% van de vrouwen, en van tandenpoetsen had niemand gehoord. Sex was gericht op voortplanting, maar ondertussen... Heel goed dat de verpreutsing wordt aangepakt met dit soort ‘onderzoek’.
 • Ron van Dijk

  1 jaar geleden
  @ Cris van Hoogstraten: Is het je misschien ontgaan dat deze drie onderzoekers dit "onderzoek" als grapje in hun vrije tijd gedaan hebben? Of mag dat ook niet meer?
 • Cris van Hoogstraten

  1 jaar geleden
  toen een van de professoren mij kwam feliciteren met het behalen van mijn dochter universitaire opleiding vroeg hij of ik trots was na het aanhoren van de onderzoeken..Ik trots?..zei ik Als ik geweten had met wat voor een onzin ze hier bezig zijn had ik haar NOOIT naar de uni laten gaan...wat een elitaire kliek op die universiteiten, die elkaar aan het werk houden, blij dat mijn zoon een hogeschool heeft gedaan
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  …hoor net dat Mega Mindy thuis ook niet in haar strakke pakje rond huppelt…., echt ga werk zoeken zeg.