Oog in oog met het ‘schuim der mensheid’; een bezoekje aan afvalverbrander zet mij aan tot denken

klimaattocht | etappe 5Journalist Ellen Willems van De Gelderlander loopt vier maanden met hond Mick met veel omwegen van Winterswijk tot Wageningen. Ze wil zien hoe klimaatverandering er van dichtbij uitziet. Olburgen is het vertrekpunt op etappe 5 en eindstation is de vuilverbrander AVR in Duiven.

10 reacties

 • Dries De Valen

  2 weken geleden
  Wat zou het mooi zijn als het bedrijfsafval ook op soort gesorteerd zou zijn. Daarmee wordt de afvalberg aanzienlijk kleiner. Recyclen is er niet alleen voor de particulier maar ook voor bedrijven. Dat kan (veel) beter
 • Patrick Clusters

  1 maand geleden
  Vanwege stadswarmte verplichtingen moet men afval blijven verbranden. Juist het scheiden van afval zorgt ervoor dat het afval om te verbranden dus ergens anders vandaan moet komen. Dat afval uit het buitenland komt is dan ook niets nieuws.
 • Peter van Yperen

  1 maand geleden
  Welke andere vervuilende stoffen komen er met de waterdamp in de omgeving terecht?
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  @Mattie Veld, er komt o.a 900 ton afval per week!!uit Italië, maar daar ontvangen ze hier dan 180.000 euro per week voor. En zo gaat het met veel zogenaamde millieu gerelateerde problemen, die kennelijk ineens minder ernstig en dringend blijken wanneer er andere belangen tegenover staan.
 • Beau van Eersel

  1 maand geleden
  Beste Bert Geers, ooit gehoord van google? Daar is precies te vinden wat de grootste CO2 uitstoters zijn.
 1. Liefde op het eerste gezicht voor Ruben Nicolai: ‘Toen ik haar zag dacht ik: wow, overkomt mij dit?’
  PREMIUM
  Interview

  Liefde op het eerste gezicht voor Ruben Nicolai: ‘Toen ik haar zag dacht ik: wow, overkomt mij dit?’

  Hij stond vroeger nergens bij stil. Ruben Nicolai (48) presenteerde het ene programma na het andere en denderde door. Ook privé. Nog steeds duikt hij overal op de buis op. Maar twee kinderen, een scheiding en een nieuwe liefde verder, is er een andere Ruben. ‘Aan mijn kinderen wilde ik de beste versie van mezelf laten zien,’ vertelt hij in dit interview uit ons weekendmagazine Mezza.