Volledig scherm
Posters voor het Oktoberfest op het Velperplein in Arnhem. © DG

Ook Groningen verbiedt Oktoberfest Niederlande

ARNHEM/GRONINGEN - Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen heeft dinsdagmiddag het Oktoberfest Niederlande in zijn stad verboden.

Na het wegvallen van de externe producent was er onvoldoende vertrouwen dat de organisatie de veiligheid van de bezoekers kon garanderen. De Arnhemse producent Peter Damen was door Oktoberfest Niederlande ingehuurd voor de productie van de driedaagse feesten in Arnhem, Den Haag en Groningen. Toen Den Haag afgelopen vrijdag na Arnhem ook de vergunning weigerde, werd de situatie zo onzeker dat hij zich heeft teruggetrokken.

Veiligheid
Daarmee kan de organisatie niet langer de veiligheid waarborgen en de openbare orde handhaven, is de conclusie van Groningen. Oktoberfest Niederlande kan nog reclameren tegen het besluit. Doet de organisatie dat niet, dan is het woensdagavond definitief.

Zorg
De problemen voor Oktoberfest Niederlande begonnen begin oktober toen Arnhem het feest verbood uit zorg over de veiligheid van het driedaagse evenement. Afgelopen vrijdag volgde Den Haag dit voorbeeld, met de zelfde argumenten als de Gelderse hoofdstad. Nu valt ook Groningen als laatste feeststad weg.

Terugbetalen
Over het terugbetalen van geld voor al gekochte tickets bestaat veel onduidelijkheid. De organisatie komt in de loop van dinsdagmiddag met een verklaring over reeds verkochte kaarten op hun website: http://oktoberfest-niederlande.nl/.