Een Jodenster op een pet bij een eerdere coronademonstratie in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Jodenster op een pet bij een eerdere coronademonstratie in Harderwijk. © Videostill

Oorlogsmusea doen dringende oproep: Stop met vergelijkingen tussen coronaregels en oorlogen en Holocaust

GROESBEEK/OOSTERBEEK/OVERLOON - Oorlogsmusea en herinneringscentra roepen op te stoppen de coronaregels te vergelijken met oorlogssituaties en de Holocaust. ‘Het is onnodig kwetsend voor de oorlogsslachtoffers van destijds en de vele nabestaanden die ons land vandaag telt’.

24 reacties

 • Lisa visser

  2 jaar geleden
  Ik begrijp deze brief totaal niet. In beide gevallen worden bepaalde bevolkingsgroepen uitgesloten van de maatschappij door een heersende macht! Bewust buiten gesloten.
 • Willem Zuidersteen

  2 jaar geleden
  @MF Leuren, het geneuzel dat Nederland weer van Nederland moet worden, vluchtelingen buiten gehouden moeten worden, uit de EU etc is niet bedoeld om ‘de natie boven het individu stellen’? En het legitimeren van geweld, bedreigingen etc is bijzonder duidelijk dat FvD doet. Ja, het gaat om fascisme. Weet wat je zegt.
 • MF Leuren

  2 jaar geleden
  Fascisme: "een systeem dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo'n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen" dus wie zijn nou daadwerkelijk de fascisten. kom op mensen. Weet wat je zegt.
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  De maatregelen wat ze nu invoeren veroorzaken meer ongenoegen en meer slachtoffers dan het virus? Waar... of niet waar.
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  Het 2G systeem zit er tegenaan te hikken * het uitsluiten en het weigeren van toegang aan een bepaalde groep van mensen (ongevaccineerden) is dubieus. Na Oostenrijk en Duitsland zijn wij dadelijk aan de beurt... dit roept herinneringen op. De Nederlandse overheid en oorlogsmusea weten dit drommels goed. De geschiedenisboeken die over 5 jaar verschijnen zullen dit bevestigen.
 1. Woede om WOII-uitspraken Baudet in Tweede Kamer, ook Rutte kritisch
  joodse organisaties

  Woede om WOII-uitspraken Baudet in Tweede Kamer, ook Rutte kritisch

  Drie Joodse organisaties vinden het terecht dat de fracties van D66 en GroenLinks gisteren de Algemene Politieke Beschouwingen tijdelijk hebben verlaten, nadat FvD-leider Thierry Baudet opnieuw een vergelijking maakte tussen de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging enerzijds, en het coronabeleid van de regering anderzijds. ,,Het is gewoon gruwelijk. Heel veel joden in Nederland kregen hier gisteren een misselijk gevoel van“, stelt Centraal Joods Overleg. Forum voor Democratie is zich van geen kwaad bewust.