Oorzaak brand Duiven is nog onduidelijk, bloemen neergelegd bij woning

Update | VideoDUIVEN - Het politie-onderzoek naar de fatale woningbrand in Duiven, waarbij vermoedelijk de twee bewoners en hun dochter om het leven kwamen, is zaterdagochtend hervat. Medewerkers van de forensische opsporing zijn bij de woning aanwezig.

De politie kan nog niet bevestigen dat het om de bewoners van het huis gaat. Ook over de oorzaak van de woningbrand kan nog geen helderheid worden gegeven.

Lichamen nog in huis

Een schouwarts, die onderzoek doet naar doodsoorzaken, was vanmorgen ter plekke. Dat duidt er op dat de lichamen van de slachtoffers nog in het huis liggen.

Agenten hebben het huis aan de Roodwilligenstraat, pal langs de snelweg A12, in de nacht van vrijdag op zaterdag bewaakt. Dit om te voorkomen dat sporen verloren gaan voor het onderzoek.

Penetrante brandlucht

Rond de woning zijn de afzetlinten inmiddels verwijderd. Volgens een agent ter plaatse waren die vooral bedoeld om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. Op het erf staat een tijdelijk onderkomen van de politie, waar rechercheurs in en uit lopen. Een penetrante brandlucht hangt in de directe buurt van het huis.

Quote

Waar ik hem ook zag, we hadden altijd schik

Henny Goudriaan

Bloemen neergelegd

Volledig scherm
De eerste bloemen die zijn neergelegd bij het huis. © Theo Kock Persfotografie

Binnen voltrok zich vrijdagmorgen een drama, waarbij twee vrouwen en een man om het leven zijn gekomen. Iedereen in de buurt gaat er vanuit dat het de bewoners Jan, Lenie en hun dochter Leja zijn. 

Aan de rand van het huis worden bossen bloemen neergelegd, onder meer door Bert en Henny Goudriaan, die vlakbij wonen. Vooral Jan was een bekende van hen. 

‘We gaan hem ontzettend missen op het dorp’
,,Hij was altijd in voor een dolletje en een grapje”, zegt Henny, die jaren met hem werkte in de Koepelgevangenis in Arnhem. ,,Waar ik hem ook zag, we hadden altijd schik. Ik had altijd het luchtje Sun van Jil Sander op en dan rook hij mij op afstand al. We gaan hem ook ontzettend missen op het dorp.”

Volop reacties

Ondertussen stromen op onder meer Facebook meelevende reacties binnen. Het stel dat in het huis woonde, was onder meer betrokken bij ‘The New Old Vanners’, een club van mensen met een Amerikaanse camper. Medelid Jacob van Eekelen spreekt van ‘heel slecht nieuws’ en wenst vrienden en kennissen heel veel sterkte. 

‘Vreselijk’, ‘verschrikkelijk’ en ‘ongelofelijk’ zijn andere reacties op de Facebookpagina van de ‘Vanners’.

Ook de voormalig rij-instructeur Willem Janssen van de dochter van het gezin reageert vol ongeloof. ‘Ik zal mijn herinnering met jou blijven vertellen en jou met je ouders hiermee in gedachten houden’, aldus Janssen uit Westervoort.

Volledig scherm
Een dag na de brand onderzoek na brand drie slachtoffers. © Theo Kock Persfotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo Tottenham HotspurTOT
EINDE
0-1
RB LeipzigRBL
away logo
home logo AtalantaATA
EINDE
4-1
Valencia CFVAL
away logo