Volledig scherm
Een bus van Breng. © Hans Broekhuizen/DG

Oosterhout houdt lijnbus, routes Driel en Heteren samengevoegd

OOSTERHOUT/DRIEL/HETEREN - Oosterhout behoudt voorlopig de vaste busdienst met Nijmegen. Ook na 11 december, als de nieuwe dienstregeling ingaat, zal lijn 3 op de huidige wijze blijven rijden.

Vervoersbedrijf Breng kondigde afgelopen voorjaar aan de vaste lijnbus tussen Oosterhout en Nijmegen te willen schrappen. Reden: de magere bezetting in de daluren en weekenden.

Ter vervanging werd onderzoek gedaan naar het opstarten van een buurtbus, die zou gaan pendelen tussen Slijk-Ewijk, Oosterhout en het NS-station Lent.

Onzekerheid
Volgens Breng is er nog veel discussie met de provincie en de gemeente Overbetuwe over lijn 3. „Net als de vraag hoe Park 15 wordt aangesloten op het openbaar vervoer”, zegt een woordvoerder van Breng. „Daarom laten we lijn 3 in Oosterhout even met rust en rijdt die ook gewoon na 11 december - als de nieuwe dienstregeling ingaat - door. Alleen in de ochtend zullen wat ritten naar het Afrika Museum - het andere 'uiteinde' van de lijn - geschrapt worden.

Verandering
Wel een verandering vanaf 11 december voor de inwoners van Heteren en Driel. De twee buslijnen die nu nog van en naar Arnhem rijden, worden samengevoegd tot één dienst. Die gaat de route Wageningen-Heteren-Driel-Arnhem rijden. Er zal geen bus meer over de Drielse Rijndijk meer rijden.