Een varkensboer aan het werk tussen zijn varkens in de stal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een varkensboer aan het werk tussen zijn varkens in de stal. © ANP

Op het Gelderse platteland blijkt: duurzaam veranderen is peperduur

BENNEKOM/BARNEVELD - Boeren moeten het allemaal anders gaan doen. Dat wil het kabinet, dat wil Gelderland. Maar als de regionale politici willen zien hoe die verandering moet, blijkt dat een boer niet zomaar kan veranderen. Een reportage in het kielzog van Gelderse statenleden. 

11 reacties

 • Miranda Peeters

  2 maanden geleden
  We zien nu alleen maar grote schuren. Een ondernemer kan ook klein blijven. Subsidie,subsidie en lenen. Vooruit kijken hoort bij het ondernemersschap. Bijna alle bedrijven hebben te maken met aanpassingen in de wet.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  laat je niet gek maken de politiek heeft een dubbele agenda boeren weg landschap weg geen biodiversiteit maar woningen en dat zoveel mogelijk. het visieloze bestuur van 15 jaar rutte is nu wel duidelijk genoeg.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  Compleet gestoord dit kabinet. Eerst zo een beetje alle gebieden als natuurgebied beschouwen en dan daarop de stikstof basis uitstoot berekenen. Als speldenknop op de landkaart hebben wij 2 x zoveel natuurgebieden als Duitsland. En Duitsland is 8 x zo groot en doet niet aan die stikstof onzin. Rutte 4 : je tijd zit er op.
 • Gerry Rutten

  2 maanden geleden
  Het maakt niet uit over welk probleem of crisis we het hebben, we kunnen nu wel concluderen dat 4 kabinetten Rutte het land naar de afgrond heeft gebracht en het eind is nog niet in zicht zolang deze charlatan de scepter zwaait.
 • Hennie de Haas

  2 maanden geleden
  Alle schuld bij overheid leggen. Lekker makkelijk. Die moet maar over de brug komen. Uiteindelijk betaald het klootjesvolk die 25 miljard. Te gek voor woorden...