Parkeren met de automatische parkeerhulp ging gruwelijk mis.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren met de automatische parkeerhulp ging gruwelijk mis. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Op hol geslagen BMW raakt alleen auto’s en boom: ‘Ik ben niet gelovig, maar had wel een engel in de auto’

Een geluk bij een ongeluk. De op hol geslagen BMW van Arnhemmer Nico Verrips schoot bij het inparkeren de normaal zeer drukke Graaf Lodewijkstraat op, maar niemand raakte gewond. ,,Dat ik geen fietsers, wandelaars of kinderen heb geraakt, is een wonder. Er is alleen blikschade.”

8 reacties

 • theo jansen

  2 maanden geleden
  Gelukkig rij ik in wat oudere modellen van Audi en Mercedes uit de jaren 1992-1996.Die hebben al dat chip gedoe niet.Gewoon bewust handelingen uitvoeren waarbij jij de kapitein bent en niet de boardcomputer.
 • J le Blanc

  2 maanden geleden
  Ook hier wordt weer een sensatiekop geplaatst, waarna uit het bericht blijkt dat het toch vooral de bestuurder is geweest die het ongeval heeft veroorzaakt. Hij heeft nl. tijdens de automatisch uitgevoerde parkeeractie geprobeerd de auto te 'overrulen' en daarbij de verkeerde handelingen uitgevoerd. Ergo: mooi spannend verhaal maar het lijkt er toch ernstig op dat de techniek gewoon heeft gewerkt, maar het gebrek aan vertrouwen hierin de crash heeft veroorzaakt.
 • F.H Wouters

  2 maanden geleden
  Opnieuw les nemen en je goed door instructeur laten vertellen waar de rem en waar het gaspedaal zit. Navraag leert dat je de auto in de automatische achteruit zet, een beetje gas en evt. tijdig bijremmen. Dus niet zomaar alles op de automatische piloot.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Zal wel op de automatische botshulp hebben gedrukt.
 • Marco van Thiel

  2 maanden geleden
  Ben benieuwd wat er uit het BMW onderzoek komt naar de boordcomputer.