Volledig scherm
Liesbeth van Heeswijk

Op zijspoor gezette Van Heeswijk zelfstandig door

CUIJK/HAPS - Liesbeth van Heeswijk houdt vast aan haar raadszetel en gaat op eigen titel verder. Donderdag werd de Hapse nog als VVD-fractievoorzitter aan de kant geschoven door de 2 andere raadsleden van de VVD in Cuijk vanwege 'een onwerkbare situatie' in de fractie.

Voorlopig neemt ze in Cuijk onder de naam Van Heeswijk deel aan de raadsvergaderingen.

Minachten
Van Heeswijk zegt haar werkzaamheden voor de Cuijkse VVD per direct te stoppen. Ze zegt zich te schamen voor het VVD-bestuur en de raadsleden Willemieke Vervoort en Rob Gertsen die de leden volgens Van Heeswijk 'tot op het bot minachten door ze geen stem te geven'.

„Ik ga door omdat ik al die mensen die bij de raadsverkiezingen in 2014 op mij gestemd hebben, niet wil teleurstellen." Van Heeswijk zegt dat de meeste Cuijkse (commissie)leden van de VVD haar volgen.

Steun
De 2 andere raadsleden Willemieke Vervoort, na het interne crisisberaad van afgelopen donderdagavond de nieuwe VVD-fractievoorzitter, en Rob Gertsen hebben de steun van het regionale partijbestuur van de liberalen.

Van Heeswijk blijft ook in haar eentje de coalitie in Cuijk (ABC, CDA, VVD en PvdA), goed voor 12 van de 19 raadszetels, steunen.