Jomanda tijdens haar laatste healing in de 'Jomanda-hal' in Tiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Jomanda tijdens haar laatste healing in de 'Jomanda-hal' in Tiel. © Jan Bouwhuis

Op zoek naar Jomanda in Canada én in Tiel: ‘Een hoopje betonijzer was het laatste spoor’

Jarenlang woonde De Gelderlander-medewerker Marcia Jansen achter de Tielse ‘Jomanda-hal’ waar het bekende medium in de jaren 90 zogeheten healings gaf. Tot een ontmoeting kwam het afgelopen voorjaar pas. Op Vancouver Island in Canada welteverstaan, waar het Jansen lukte Jomanda als een van de weinige Nederlanders te spreken. Ze vertelt erover in een documentaire die vanaf vandaag op Discovery + verschijnt.

14 reacties

 • Esselina Disveld

  3 maanden geleden
  Toch nog een reactie, Jomanda is geen herinnering, eigenlijk is en blijft ze actueel. Een fantastisch mens, die het lef heeft gehad om het spirituele onder de aandacht te brengen, In het behoorlijke bekrompen Nederland.
 • Esselina Disveld

  11 maanden geleden
  Goedemiddag Marcia Jansen. Wat goed van Jomanda om niet mee te willen werken aan een Artikel in de krant! Het is haar volste recht.Jammer dat je ondanks haar weigering, die paar minuten die je met haar gesproken hebt toch nog in de krant moest laten zetten, Overigens wat een prachtig land Canada. Mooi die houten huizen.
 • Jan Schamp

  1 jaar geleden
  Inderdaad niemand is verplicht om te kijken. Ze had toen der tijd veel "volgelingen" die kwamen ook vrijwillig. Dat blijft terugkomen, er zijn nu ook mensen die de gekste verhalen verzinnen over Corona en hebben ook weer hun "volgelingen" die hier intrappen.
 • Tonny Stuijvenberg

  1 jaar geleden
  Beste a. Jansen; Had jij zoveel last van haar dan?
 • Theo Cools

  1 jaar geleden
  Pure commercie. Mensen moesten hun eigen flessen meebrengen en die werden dan a 1 gulden ingestraald. 10.000 mensen per keer. Tel maar uit. Jomanda als winstgevend object begon toen zij een relatie kreeg met een journalist van Privé. Die kon haar mooi in dat blaadje promoten. Werd met dat blauwe gewaad neergezet als de moderne maagd Maria. Lourdes in Tiel!