Volledig scherm
De Ir. J.P. van Muijlwijkstraat. Flop? © Marc Pluim

Op zoek naar mooiste en lelijkste plek van Arnhem

ARNHEM - Architectuurcentrum CASA in Arnhem is op zoek naar de mooiste en lelijkste plek van Arnhem voor de zogenoemde Pet-prijs.Die wordt in december uitgereikt in beide categorieën.

CASA vraagt al het hele jaar aan de sprekers op de debatavonden in Showroom Arnhem wat zij mooi en lelijk vinden aan Arnhem. Doel: in december de Pet-prijs uitreiken aan de pieken en dalen van de stad.

Hotspots
Onder de genomineerde hotspots zijn bijvoorbeeld Park Sonsbeek, het Rijnwaalpad, de trappen op de Rijnkade, Park Mariëndaal en de tuin van Museum Arnhem. Ook het Elly Lamakerplantsoen, het Airborneplein en het Marktplein op de Geitenkamp.

Flops
Wat niet deugt? De omgeving van Winkelcentrum Kronenburg, het uitkijkpunt op de Utrechtseweg, de omgeving van de Zijpse Poort, de lage kade, het Nieuwe Plein, Gele Rijdersplein en Looierstraat, de Apeldoornseweg en de Van Muijlwijkstraat.

C. Pet
CASA heeft de wedstrijd vernoemd naar C. Pet, als architect in dienst van de gemeente Arnhem. Veel van zijn werk uit de jaren 70 en 80 is verdwenen. Zijn uitbreiding van de schouwburg wordt alom betreurd.

Nominaties
In elke categorie van de Pet-prijs is ruimte voor nog twee nominaties. Lezers van De Gelderlander kunnen daarvoor suggesties doen. CASA wil de uiteindelijke winnaars van de Pet-prijs bekendmaken op dinsdag 13 december.

Meedoen? Stuur vóór dinsdag 8 november een mail met Arnhems mooiste én lelijkste plek naar redactie.arnhem@gelderlander.nl, onder vermelding van 'Pet', en wij zorgen dat uw nominatie bij CASA terechtkomt.

Volledig scherm
Park Klarenbeek in Arnhem. Hotspot? © Marc Pluim