Volledig scherm
Directeur Willem Bijleveld in het voormalige Hollandrama, dat wordt verbouwd. Foto: Marina Popova

Openluchtmuseum in Arnhem klaar voor expositie over canon

ARNHEM - De verbouwing van het entreegebouw en het voormalige Hollandrama is zo goed als achter de rug: het Openluchtmuseum in Arnhem is daarmee bijna klaar voor de expositie over de Nederlandse canon.

Wie de gang van de Nederlandse geschiedenis wil leren kennen, heeft sinds 2006 houvast aan de vaderlandse canon: vijftig ijkpunten in de geschiedenis, van 'hunebedden' als nummer 1 tot 'Europa' op 50.

Hightech
Tot nu toe kon je die vijftig 'vensters' alleen in boekjes of op internet voor je zien. Dat gaat nu veranderen: in het Openluchtmuseum komt er een expositie over, met veel hightech. Voor het museum een nieuwe publiekstrekker van jewelste.

Werk
De expositie komt in het entreegebouw, de kelder eronder en in het voormalige 'Hollandrama' (het liggende ei). Bouwvakkers zijn hier maanden aan het werk geweest, maar zijn nu bijna klaar. In de eerste helft van 2017 wordt de expositie opgebouwd, die vanaf september volgend jaar te zien is.

Bekijk een fotoreportage van de zo goed als afgeronde verbouwing in De Gelderlander, editie Arnhem, van zaterdag 12 november en in onze e-paper.