Volledig scherm
De straalwerkzaamheden onder de gele tent zijn bijna afgerond. foto: Rolf Hensel

Opgeknapte Waalbrug A50 in tweede week januari in gebruik

ANDELST/EWIJK - De renovatiewerkzaamheden aan het oudste brugdeel van de Waalburg over de A50 tussen Andelst en Ewijk worden begin december afgerond. Verkeer vanuit het zuiden kan volgens de huidige planning vanaf de tweede week van januari over het vernieuwde brugdeel rijden.

Het brugdeel uit 1975 is gerenoveerd, verstevigd en iets opgehoogd. De werkzaamheden duren al bijna vier jaar.

Beton
Het laatste stukje extra stevig beton is vorige week op de stalen brug gestort. Deze en volgende week wordt onder de beschermde, lange tent nog aanhechtingsmateriaal aangebracht. Daarna volgt het asfalteren, alsmede het aanbrengen van verlichting, belijning, filesignalering en rioolbuizen. In de eerste week van december is de 1.055 meter lange brug geheel klaar.

Werkzaamheden
Daarna moet de hoofdrijbaan nog worden 'teruggelegd', om aan te sluiten op de brug. In de tweede week van januari moet verkeer vanaf Knooppunt Ewijk richting Knooppunt Valburg dan weer over de brug kunnen. In de maanden daarna zal ook de westelijke rijbaan – voor verkeer van noord richting zuid – worden teruggelegd. Daarbij wordt ook het asfalt op het pas 3,5 jaar oude brugdeel vernieuwd. Een planning voor deze werkzaamheden is er nog niet.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo