Het stadion van NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadion van NEC. © Foto: Bert Beelen

Ophef over vaccinatieregels jeugdopleiding NEC: boze teammanager stapt op

NIJMEGEN - Bij de jeugdopleiding van de Nijmeegse voetbalclub NEC is ophef ontstaan over het onderscheid maken tussen gevaccineerden en niet gevaccineerden. Jeugdspelers die zich niet hebben ingeënt tegen het coronavirus mogen bijvoorbeeld niet meetrainen met het eerste elftal.

30 reacties

 • Martin Reekers

  3 weken geleden
  Kies nou toch vrijwillig voor die verplichte vaccinatie. Ik bedoel het is niet verplicht, maar anders ben je een paria en word je overal weggekeken. En over een half jaar weer, en een half jaar daarna weer enzovoort....
 • H.E.M. Arts

  3 weken geleden
  Ik weet niet of het mag, maar ik vergelijk het wel/niet vaccineren tegen corona wel eens met het al dan niet gebruiken van een condoom t.b.v. veilig vrijen. In beide situaties heb je lieden onder ons die risico's nemen/lopen met o.a. kans op besmetting door het niet vaccineren en/of het niet gebruik maken van een condoom. Hoe verantwoordelijk ben jij voor jezelf en je naaste(n)?
 • Pieter Zeeuw

  4 weken geleden
  Er zijn hier nog steeds reageerders die niet weten dat een geprikte minimaal net zo BE-smettelijk is als een niet geprikte. . De minste transmissie en kans op (enrstige) ziekte zijn mensen die natuurlijk immuun geworden zijn. Dát doe je pas voor een ander !
 • G.J.W Wassink

  4 weken geleden
  NEC is weg kwijt door jonge voetballers onder de 21 verplicht te laten vaccineren, daardoor wordt ruim de helft van team (12 van de 21) buitengesloten. De teammanager heeft groot gelijk dat hij hiermee niet akkoord gaat; vaccinatie dwang/plicht is verboden. NEC zal dus de 3 jonge spelers met een profcontract gewoon moeten blijven betalen.
 • Marc Claessen

  4 weken geleden
  Als je kiest voor een carrière als profvoetballer of je ambieert dit danszaal je je neer moeten leggen bij het besluit van de profclub. Als je het daar niet mee eens bent en/of je geloof belangrijker vindt dan moet je daar zelf je conclusies uit trekken en lekker bij een amateurclub gaan trainen. Prima statement van NEC,