Volledig scherm

Opnieuw file door werkzaamheden op A325

ARNHEM - Door de afsluiting van het Nijmeegseplein in Arnhem is zondagmiddag opnieuw file ontstaan. Tussen Elst en Elden staat sinds 14.00 uur drie kilometer file, door de wegwerkzaamheden.

Weggebruikers moeten daar rekening houden met 17 minuten vertraging, zo meldt de VID. Ook zaterdag ontstond er een flinke file.

Omleidingen
Het Nijmeegseplein bij het GelreDome in Arnhem staat bekend als het drukste kruispunt van Gelderland. Tot maandagochtend 05.00 uur is het afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer uit de richting A325 moet er nu bij de afslag Elden af. Richting Pleyroute of het oosten kunnen auto's rechtsaf de Burgemeester Matsersingel op en via de Pleyroute de reis voortzetten. Verkeer naar het centrum of richting Oosterbeek slaat na de afslag links af de Burgemeester Matsersingel op. Daarna gaat het via de Batavierenweg en de Eldenseweg naar het centrum.

Brug over
Verkeer vanuit het centrum kan de brug over, maar volgt na de splitsing van de rijbanen van de Nijmeegseweg de linkerbaan. Daarna kan het gemotoriseerd verkeer de weg via de Huissensestraat vervolgen. Omgekeerd kan het verkeer van de Huissensestraat rechts af de Nijmeegseweg op richting het centrum. Daarvoor is slechts één rijstrook beschikbaar.

Bekijk in bijgaande kaart de omleidingen.

Volledig scherm
Ook gisteren ontstond een lange file in het centrum van Arnhem als gevolg van de afsluiting van het Nijmeegseplein. © De Gelderlander