Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jan van Eijndhoven

OPROEP: Kamperen, op kamers of toch lekker thuis? Hoe woon jij bij de start van het studiejaar?

OproepNieuwe opleiding. Nieuwe stad. Nieuwe vrienden. Tienduizenden jongeren maken zich op voor de start van een kakelvers studiejaar aan mbo, hbo en universiteit. Een flink aantal doet dat voor het eerst. Ga jij uit huis? Blijf je lekker bij je ouders? Of kun je maar geen kamer vinden? Dan zijn wij naar jou op zoek!

De start van het studiejaar betekent dat voor veel leerlingen de spanning oploopt. Gaat dat studentenhuis bevallen? Vinden ze überhaupt nog op tijd een onderkomen in hun nieuwe opleidingsstad?

Voor tal van studenten is het zoeken van een kamer in het verspreidingsgebied van deze krant de eerste hersenbreker van het schooljaar. In Wageningen moeten buitenlandse studenten mogelijk noodgedwongen samen ‘hokken’. In Nijmegen zouden ‘dakloze’ jongeren zelfs hun toevlucht nemen tot hotels en campings.

De Gelderlander is benieuwd hoe jij dat doet! Ga je kamperen tot je eindelijk jouw droomkamer gevonden hebt? Zit je voor het eerst in een old school studentenhuis tussen de pizzadozen en bierkratten? Spaar je geld uit door thuis te blijven wonen? Of heb je een ander bijzonder ‘woonverhaal’ bij de start van het nieuwe studiejaar? Laat het weten via d.rieken@gelderlander.nl en wie weet haalt jouw verhaal de krant!

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.