Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © REUTERS

Opschudding na stoppen met vaccin: ‘Ik had al zo’n honderd mailtjes met vragen van mensen die een afspraak hadden’

DOESBURG - Het plotseling toch stopzetten van het vaccineren met AstraZeneca heeft maandag voor een hoop opschudding gezorgd. Priklocaties moesten worden gesloten, afspraken afgebeld en de telefoons bij de huisartsen en de GGD stonden roodgloeiend. 

6 reacties

 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Nog niet Willem als het alsnog goedgekeurt word krijg je hem alsnog
 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  Je neemt een vaccin sowieso op eigen risico (informed consent), de kans dat de staat (of producent) aansprakelijk gesteld kan worden is vrijwel nihil. De prikker en geprikte lopen het risico bij de Croma vaccinaties. Net zoals HCQ en Ivermectin, die mogen ook niet van de overheid: Ook niet als je er zelf voor tekent. We zijn terecht gekomen in een wereld waar de overheid bepaald hoe de individu met z'n gezondheid mag omgaan.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Ik had hem wel willen hebben, maar helaas. Anton u heeft helemaal gelijk.
 • maike Janssen

  2 jaar geleden
  Ook ik teken voor eigen risico. Laat AstraZenica maar komen. Ieder medicijn kan bijwerkingen hebben. Dan ook maar stoppen met alles?
 • Anton Jansen

  2 jaar geleden
  Deze keuze wordt niet gemaakt met gezond verstand maar met het oog op aansprakelijkheid. Voor een dode ten gevolge van een vaccinatie kan de staat aansprakelijk gesteld worden. Voor een dode aan corona niet. Dus kiest men voor meer doden door corona om doden door trombose te voorkomen. Falend crisismanagement in optima forma. En een voorbeeld van weglopen voor de verantwoording. Mag ik dan een vaccinatie met Astra, ze liggen er toch. En ik teken een verklaring van "eigen verantwoording".