Organisatie triatlon geschokt: ‘Gedrag tegen minderjarige vrijwilliger is ontoelaatbaar’

NIJMEGEN - De organisatie van de triatlon rond de Spiegelwaal in Nijmegen, is geschokt na de zware mishandeling van een 16-jarig meisje dat meehielp om het parcours vrij te houden voor de meer dan tweehonderd deelnemers. 

,,We betreuren het ten zeerste dat er mensen zijn die dit gedrag vertonen tegen - minderjarige! - vrijwilligers. Ontoelaatbaar”, reageert Tim Moria van Tri Nijmegen, onderdeel van de nationale triathloncompetitie Tri Hard series. ,,We hebben contact met de familie. Het meisje maakt het naar omstandigheden goed.”

Naar zijn visstek

Een automobilist reed zaterdagmiddag het parcours op van de sporters want hij wilde naar zijn visstek. Het meisje sprak de automobilist aan, maar die werd zo agressief dat hij niet bij zijn visplek kon komen, dat hij haar een klap gaf, aldus de politie. 

Die klap was kennelijk zo hard, dat het meisje op de grond viel en kort het bewustzijn verloor. Ze heeft een beschadigd netvlies opgelopen en mogelijk een whiplash, zo bleek later bij de huisartsenpost.  Het meisje zou na het voorval nog een uur op haar plek zijn gebleven. Pas daarna is ze hulp gaan zoeken. De organisatie wil verder niet reageren: ,,De familie heeft verder geen behoefte aan verdere berichtgeving in de media, en wij respecteren dat en gunnen hen die rust.”

‘Stoer genoeg’

Onder de kop ‘Shame on you’, zette de politie zaterdag het bericht over de zware mishandeling op sociale media met daarin de oproep aan de bestuurder om zich te melden. ‘Als jij jezelf zo stoer genoeg vindt om als volwassen man een 16-jarig meisje neer te slaan, dan moet je ook zo stoer zijn om jezelf te verantwoorden bij de politie!’

De meer dan tweehonderd deelnemers aan de sprinttriathlon van zaterdag, van beginners tot meer ervaren atleten, waagden zich aan 750 meter zwemmen in de Spiegelwaal, reden zes rondes over de dijken (20 kilometer), gevolgd door een loopronde van 5 kilometer. De eerste sporters  gingen 's ochtends om 10.00 uur van start; de laatsten om 13.00 uur.  

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.