Volledig scherm
Blanken bij zijn afscheid.

Oud-burgemeester Pim Blanken van Ede overleden

EDE - Pim Blanken, voormalig burgemeester van de gemeente Ede, is dinsdagop 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de gemeente Ede dinsdagavond bevestigd.

Blanken was van 1988 tot 2001 burgemeester van Ede. Daarvoor was hij burgemeester van Lopik en later van Goes.

Grens

Tijdens zijn burgemeesterschap passeerde Ede de grens van 100.000 inwoners. Hij werd onder meerbekend door de destijds baanbrekende invoering van cameratoezicht ophet uitgaanscentrum Museumplein. Na zijn pensioen in 2001 was Blanken, die lid was van het CDA,nog kort waarnemend burgemeester van Woudenberg.

Warm

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede had de laatste jaren nog regelmatig contact met de oud-burgemeester en zijn familie. "Ondanks zijn afnemende krachten herinner ik mij de warme ontmoetingen die we hadden. De heer Blanken is altijd geïnteresseerd gebleven in Ede en alle ontwikkelingen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jan Smit woest: optreden Nijmegen voor vanavond  gecanceld vanwege verbouwing concertzaal
    Update

    Jan Smit woest: optreden Nijmegen voor vanavond gecanceld vanwege verbouwing concert­zaal

    NIJMEGEN - Jan Smit (32) moet zijn fans vandaag teleurstellen. De zanger zou vanavond een concert geven in Nijmegen in Concertgebouw De Vereeniging, maar nu blijkt dat het pand nog lang niet toegankelijk is wegens verbouwingen. De Volendammer is pissig en doet op Instagram zijn verhaal. ,,Ik vind het bijzonder teleurstellend dat wij hier op geen enkele wijze eerder van op de hoogte zijn gesteld!”