Volledig scherm
De Nijenoord Allee. © Arnold Winkel/DG

Oud plan voor Nijenoord Allee mogelijk in nieuw jasje

WAGENINGEN -Voor de oplossing van de bereikbaarheidsproblematiek in Wageningen is een oud plan van stal gehaald: de Ruggengraat.

Als het echt niet anders kan en de gemeenteraad er serieus over wil nadenken, ligt er een alternatief plan voor verbetering van de bereikbaarheid van Wageningen. Dat zegt Peter Spitteler namens de belangenclub Wageningen Goed op Weg (WGoW). De nieuwste variant heeft de naam Ruggengraat 2.0 gekregen.

Variatie
„Het is een variatie op het plan Ruggengraat van ruim tien jaar geleden", zegt Spitteler. Daarbij zou de Nijenoord Allee worden verlegd. Zij zou door het parkje de Blauwe Bergen lopen en dan ongeveer het tracé van de huidige busbaan over de campus volgen om uit te komen op de Mansholtlaan. De Nijenoord Allee zou dan kunnen worden gebruikt voor woningbouw.

Duurder
Ruggengraat 2.0 loopt ook door de Blauwe Bergen en gaat daarna langs de noordzijde van sterflat Bornsesteeg via de noordkant van sportpark De Bongerd naar de Mansholtlaan. „Aan dat idee zitten nog veel haken en ogen. De weg moet waarschijnlijk verdiept worden aangelegd en er moeten hockeyvelden worden verlegd. Dat vereist dus heel wat overleg. Bovendien valt deze variant duurder uit."

Sobere variant
Spitteler zegt dat de initiatiefnemers van deze oplossing (WGoW, plus enkele andere organisaties) het plan alleen willen uitwerken als de gemeenteraad er serieus over na wil denken. Liever ziet Spitteler dat de gemeente doorgaat met de uitwerking van de 'sobere variant', waartoe de raad in juli besloot. Hierbij wordt de Nijenoord Allee niet verbreed.

Lees het hele verhaal vrijdag in de papieren Gelderlander (editie Vallei) of in de e-paper.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
EINDE
2-1
VVV-VenloVVV
away logo