Volledig scherm
© Thinkstock

Oude IJsselstreek helpt clubs ongewenst gedrag tegen te gaan

GENDRINGEN - De gemeente Oude IJsselstreek gaat verenigingen helpen om seksueel misbruik, pesten en discriminatie vroegtijdig te herkennen en te voorkomen.

De gemeente heeft het lokale verenigingsleven uitgenodigd voor een informatieavond, op woensdag 16 november om 19.30 uur in het gemeentehuis in Gendringen.

Seksueel misbruik
De nadruk ligt op het voorkomen van seksueel misbruik van kinderen. Dat kan door als vereniging duidelijke regels te stellen, bijvoorbeeld door af te spreken dat een volwassene nooit alleen de kleedkamer in gaat.

Social media
Het gaat ook om het tegengaan van pesten of discriminatie en het voorkomen dat er in de kantine alcohol wordt geschonken aan minderjarigen. Nog een onderwerp: het filmen van elkaar met mobiele telefoons waarbij het meteen via sociale media wordt gedeeld.

Vertrouwenspersoon
Oude IJsselstreek verwacht dat de verenigingen na de informatieavond ook zelf actief worden, door de regels tegen ongewenst gedrag vast te leggen. Ook kan er een vertrouwenspersoon worden aangewezen.

Gratis 'verklaringen omtrent gedrag'
Die inzet laatste kan de vereniging ook wat opleveren: gratis 'verklaringen omtrent gedrag' voor de vrijwilligers. Die kosten nu 40 euro. De wethouder: "Als een vereniging hiermee aan het werk gaat kunnen die via een meldpunt gratis worden verkregen."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo