Volledig scherm
60 Tinten Grijs oefent. Foto Herman Stöver

Oude rockers in Ede: Ai, thuis klonk het beter

EDE - Een groep 60-plussers beklimt op 20 november het poppodium van Cultura in Ede voor het slotconcert van Rockin' Old School. Het vertrouwen groeit bij de groep rockers, maar soms slaat de vertwijfeling nog toe. „Ai, thuis klonk het eigenlijk veel beter", klinkt tijdens een repetitie.

Een groep van 26 senior-muzikanten oefent op vrijdagochtend in Cultura voor het optreden.

Muziek
Anderen oefenen groepsgewijs bij iemand thuis of ze werken zich solo in het zweet.Vaak met filmpjes en geluid van YouTube als ondersteuning. En ja, dan klinkt het vaak beter. Voor de vier formaties (Jong Belegen, Zestig Tinten Grijs, B-Band en Seven Sixties) staan de setlisten nu wel zo'n beetje vast. De bezoekers kunnen zich 20 november 's middags verheugen op zo'n 25 nummers. Vaak van ongeveer een halve eeuw terug maar de bands wagen zich ook aan modernere muziek.

Formatie
De formatie 60 Tinten Grijs bestaat uit zangeres Greet van den Brink, gitarist Ben Kraaikamp, drumster Anneke Sicherer, bassist Rob Takkenberg, keyboardspeler Evert Kloosterboer en gitarist Rolf Kloer. Blue Suede Shoes en Time Is On Our Side liggen al lekker in het gehoor.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo