Volledig scherm
PREMIUM
De plek bezien vanaf de weg (Vriezenveen) © Arjan te Bogt

Ouder echtpaar beschoten: ‘Dat geluid… Ik stond te trillen op mijn benen’

VRIEZENVEEN - Wild West-taferelen in Vriezenveen. Een ouder echtpaar uit die plaats is donderdagavond beschoten vanuit een busje, terwijl ze nietsvermoedend hun beesten aan het verzorgen waren. Ze raakten niet gewond, maar de schrik zit er goed in. „Voor hetzelfde geld waren we er niet meer geweest.”

Al veertig jaar houden ze er samen een paar dieren. Gewoon uit liefhebberij. Twee zoogkoeien en een kalf lopen er in hun stuk wei aan de Vriezenveenseweg, net buiten het dorp. De pony’s die er lopen zijn van hun dochter. Veel is het allemaal niet; er staat een schuurtje, achter wat bosschage, en dat is het wel. Maar voor het echtpaar uit Vriezenveen is het genoeg.

Nooit gebeurde er iets noemenswaardigs, tot donderdagavond. Terwijl hij (65 jaar) met de koeien aan de gang was, en zij (62 jaar) iets verderop in het schuurtje uit de zon bleef, werd vanaf de openbare weg het vuur geopend. Zomaar, vanuit het niets. Wanneer ze het geluid van kogels horen die afgevuurd worden - knetterhard en kort achter elkaar - is er ook het besef: gevaar! 

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Het schuurtje waarin de vrouw schuilde (Vriezenveen) © Arjan te Bogt
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.