Volledig scherm
De leerlingen interviewen Oda van der Heijden over het thema kleding. foto Theo Peeters

Ouderen geven levenslessen aan leerlingen Kandinsky College

MOLENHOEK/MOOK - Ouderen uit de omgeving van Molenhoek geven leerlingen van het Kandinsky College in Molenhoek deze weken 'wijze levenslessen'. Het project, genaamd 'Levensles, is een onderdeel van het vak culturele en kunstzinnige vorming (ckv).

Bij het project gaan de vierdeklassers van het Kandinsky in gesprek met ouderen over het leven en maken zij daar mini-documentaires van. Een selectie daarvan wordt op 11 november vertoond in het Nijmeegse LUX.

Geen 'oma-oudere'
Zo hebben Esmee van Breuk (16) en Anouk Moonen (16) het thema 'kleding' waar ze de Mookse Oda van der Heijden (62) over ondervragen. „Het valt me op dat Oda geen echte 'oma-oudere' is. Ze ziet er prachtig uit, helemaal niet standaard of ouderwets. Zelf merk ik dat we best wel letten op onze kleren. Je wilt er toch bij horen op school en niet voor schut lopen, terwijl Oda er veel minder mee bezig is hoe haar kleren overkomen", zegt cameravrouw Anouk.

Eigen stijl
Van der Heijden wil de leerlingen vooral meegeven dat ze kleding aandoen die bij hun eigen stijl past. „Trek de kleren aan die je zelf mooi vindt en die passen bij jouw stijl. En ga zeker geen dure broek kopen om maar bij de groep te horen", zegt ze tegen de meiden.

Meer begrip
In totaal werken op het Kandinsky College drie klassen mee.Volgens lerares Joke Offringa die het vak begeleidt is het project bedoeld 'om meer te leren van elkaar'. „Het contact tussen jongeren en ouderen is beperkt. Ze gaan wel bij opa en oma op bezoek, maar een echt goed gesprek hebben velen daar niet. We hopen dat er hierbij meer begrip komt voor ouderen en dat ze echt iets meekrijgen voor in het dagelijks leven."

Lees meer over het project in De Gelderlander, editie Nijmegen en Rijk van Nijmegen, van woensdag 12 oktober of in onze e-paper.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo