Volledig scherm
© Thinkstock

Outlet center niet welkom in de Vallei

EDE - In de Regio FoodValley is geen ruimte voor een winkelcentrum waar grote merken hun restanten verkopen, een zogenoemde factory outlet. Dat staat in het nieuwe afsprakenlijstje over grootschalige detailhandel van de acht gemeenten, waaronder Ede, Veenendaal, Wageningen en Barneveld.

De gemeenten, die samen 345.000 inwoners tellen, willen met de gezamenlijke afspraken hun binnensteden beschermen en versterken. Bij het opstellen zijn ook ondernemers betrokken. De gemeenteraden moeten het nieuwe beleid vaststellen.

Ruimte
De regiogemeenten zien ruimte voor nieuwe grootschalige detailhandel, maar alleen als ergens anders meters verdwijnen. Ze willen buiten hun centra vasthouden aan 'traditionele' branches als tuinbenodigheden en wonen. Winkels moeten minimaal 1.500 vierkante meter zijn en zaken mogen maximaal 15 procent branchevreemde artikelen verkopen.

De acht gemeenten in de regio hebben samen 650.000 vierkante meter aan winkeloppervlak, waarvan 300.000 vierkante meter in de categorie 'in en om het huis', waarin bouwmarkten, wonen en tuincentra vallen. Er zijn acht plekken waar grootschalige detailhandel is geclusterd, waaronder twee in Veenendaal (Groeneveldselaan en Grote Beer), een in Ede (Lorentzstraat) en een in Wageningen (Costerweg).

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
53'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo