Volledig scherm

Overbetuwe maakt wensenlijstje voor nieuwe fietsroutes

ELST - Om fietsen voor scholieren veiliger en voor recreanten aantrekkelijker te maken, gaat Overbetuwe plannen voor nieuwe fietspaden maken.

Het gaat vooralom lange-afstandsverbindingen, waarbij de gemeente hooptte profiteren van provinciale subsidiepotjes. „We zijn hierover met de provincie in gesprek", zei wethouder Jan van Baal deze week tijdens de Overbetuwse begrotingsraad. „De provincie wil het fietsgebruik stimuleren en heeft daar veel geld voor klaarliggen."

Wensenlijstje
Dus komt er nu een wensenlijstje, dat komende zomer klaar zal zijn. Daarin staat aan welke fietsroutes de grootste behoefte is, welke het meest kansrijk zijn qua ruimtelijke gevolgen en grondaankopen en hoe fors de rekening zal worden. Daarna volgen nog detailonderzoeken en de lobby voor financiering.

Verbinden
Overbetuwe wil met namede succesvolle fiets- en voetpontjes beter met elkaar verbinden: een goede fietsroute tussen Heteren en Slijk-Ewijk. Maar ook een fietspad langs de oude Betuwelijn – vanaf Elst langs Valburg en Zetten richting Dodewaard – is een suggestie. Hiermee wordenveel scholieren tussen Valburg en het HPCgeholpen. Tot slot staat een vrijliggend fietspad langs het Lingepad tussen Elst en Zetten/Hemmen op het wensenlijstje.