Volledig scherm
Het huidige gemeentehuis in Elst. © DG

Overbetuwe wil socialer gezicht tonen

ELST - Er moet meer worden gedaan voor Overbetuwenaren, die wel een steuntje in de rug van de gemeente kunnen gebruiken.Veel politieke partijen komen daarom morgenavond tijdens het vaststellen van de begroting met moties om een socialer gezicht te laten tonen.

Het gaat financieel heel behoorlijk met Overbetuwe en grote politieke strijdpunten of dure wensenlijstjes zijn er niet. Waardoor het grote aantal 'sociale moties' de boventoon voert.

Noodfonds
Zo wil de PvdA dat de inkomensgrens om gebruik te kunnen maken van de collectieve zorgverzekering voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken stijgt naar 130 procent van het minimumloon. Het CDA vraagt om een noodfonds in te stellen voor 'schrijnende gevallen'. En D66 wil een eenvoudigere kwijtscheldingsregeling.

Vergoeding
Ook van sociale aard: de VVD die vraagt of vrijwilligers die zich als chauffeur inzetten een kleine vergoeding mogen houden. En vrijwel raadsbreed wordt gevraagd om uiterlijk 31 maart een alternatief plan te hebben voor de sociale werkvoorziening Presikhaaf, zodat Overbetuwenaren met arbeidsbeperking ook aan de slag kunnen blijven.

De gemeenteraad praat dinsdagavond over de begroting voor 2017 tot 2020; en de bijbehorende wensenlijstjes.