Volledig scherm
© Thinkstock

Overbetuwse clubs blijven op kunstgras spelen

ELST - Alle Overbetuwse voetbalclubs blijven voorlopig gewoon doorspelen op kunstgras. Drie clubs nemen kleine maatregelen.

De vijf andere clubs die over kunstgras beschikken, Excelsior Zetten, Spero, SVHA, Driel en SDOO, hebben overleg gehad met de gemeente. In Overbetuwe beschikken Excelsior Zetten en Spero al enkele jaren over een kunstgrasveld, terwijl die bij SVHA, Driel, SDOO en Elistha ruim een jaar geleden werden aangelegd.

Na alle ophef van de afgelopen week over de veiligheid van de rubberen korrels op de velden, was er behoefte aan overleg.

Géén onrust
Zowel de gemeente als de clubs volgen de lijn van de KNVB. Dus wordt eerst nader onderzoek van het RIVM afgewacht. De resultaten daarvan worden in december verwacht. Tot aan de winterstop wordt er dan ook sowieso gespeeld op kunstgras. De verenigingen gaven woensdagavond ook aan bepaald niet te worden bedolven onder vragen van ongeruste ouders.

Maatregelen
Vrijwel alle clubs hebben een paar vragen of mailtjes gehad, maar zeker geen grote aantallen. Ook is er geen melding gemaakt van leden die vanwege de kunstgrasdiscussie zijn opgestapt. Spero heeft één kleine maatregel genomen: voor spelers die dat willen zijn op kunstgras altijd lange broeken beschikbaar gesteld. Driel gaat iets verder: de jongste voetballertjes – de E- en F-pupillen – trainen en spelen niet meer op kunstgras. Ook de keepers trainen niet meer op het kunstgrasveld.

In afwachting van de uitkomst van nadere onderzoeken laat Elistha voorlopig de jongste pupillen, tot en met 11 jaar, op natuurgras spelen en trainen. Zij mogen voorlopig niet op het kunstgrasveld.