Volledig scherm
Verschillende hulpdiensten rukten uit naar een ongeval op eigen terrein aan de Rondweg in Overloon. © SK-Media

Overloonse geëlektrocuteerd in weiland bij werk aan afrastering

OVERLOON - De vrouw uit Overloon die zaterdag overleed na 'een noodlottig ongeval' op haar erf, is om het leven gekomen door een elektrische schok.Dat melden diverse bronnen uit haar omgeving. De Overloonseis geëlektrocuteerd, terwijl ze bezig was met een afrastering voor haar paarden in een weiland bij haar eigen huis aan de Rondweg.

De politie Oost-Brabant wil het verhaal bevestigen noch ontkennen. „Omdat het om een noodlottig ongeval op eigen terrein gaat, zeggen wij er niets over. In zo'n situatie gaan wij ter plaatse, maar we hebben er verder geen bemoeienis mee”, aldus de politiewoordvoerster.

Niet natuurlijk
De politie verricht wel rechercheonderzoek naar de toedracht. „Dat is standaardprocedure bij een niet-natuurlijk overlijden. Daar hoeft geen strafbaar feit aan ten grondslag te liggen. Daar lijkt in dit geval ook geen sprake van.”

Gevonden
De 30-jarige vrouw woonde sinds kort met haar vriend in een deel van de boerderij. Het stel was volop bezig met een verbouwing. De vriend vond zijn vriendin in de wei en waarschuwde direct 112. Een traumahelikopter, brandweer, ambulances en politie rukten uit. Verwoede reanimatiepogingen konden het leven van de vrouw niet meer redden.

De Overloonse voetbalvereniging SSS '18 heeft zondag uit piëteit de wedstrijden afgelast van de Heren 4 en 5. Dat zijn de elftallen waarvoor de vriend van het slachtoffer keeper is.