Volledig scherm
Demi Vermeulen met de medailles die zij won op de Paralympische Spelen in Rio. © Bart Harmsen

Paralympiër Demi uit Zevenaar gehuldigd met zware plakken

ZEVENAAR - De 21-jarige Demi Vermeulen werd donderdagmiddaggehuldigd in haar woonplaats Zevenaar. De paralympische dressuuramazone kwam met zilver en brons terug van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De gemeente Zevenaar besloot Demi daarom in het zonnetje te zetten.

De huldiging was er één in huiselijke sfeer. Er werd gekletst aan een grote tafel, onder het genot van een sapje en gebakje.

Zware plakken
Burgemeester Jeroen Staatsen noemt Demi's prestaties tot dusver een 'opklimmende zegereeks'. „Over vier jaar goud?”, vraagt hij zijn buurvrouw. „Ja, dat is wel het plan”, knikt Demi, die de medailles voor haar heeft liggen. De zware plakken zitten veilig opgeborgen in een mooi houten omhulsel.

Cadeaus
Voor de officiële huldiging gaan de medailles om, die best zwaar zijn. Ook de burgemeester doet zijn ambtsketen om voor hét moment. De familie kijkt trots toe hoe Demi een felicitatiebrief, bonnen ter waarde van tweehonderd euro en drie kussen in ontvangst neemt.

Nuchter
Wethouder Gerard Hendriksen is benieuwd of het als een extra grote overwinning voelt, als je wint met een handicap, maar dat is niet het geval. „Voor mij is het normaal”, verklaart de topsportster nuchter.

Lees het complete verhaal over dressuuramazone Demi Vermeulen in De Gelderlander van vrijdag 14 oktober, editie Liemers, of bekijk de e-paper.