Volledig scherm
Vrijwilligers aan het werk in voedselbos De Parkse Gaard. © Gerard Burgers

Park Lingezegen stimuleert natuurlijke landbouw

ELST/ BEMMEL - Park Lingezegen biedt momenteel vier kavels aan voor natuurlijke landbouw.Dat is een methode waarbij de boer zoveel mogelijk de natuur het werk laat doen.

In het park zijn begin deze maand al drie voedselbossen geopend, de organisatie wil als 'proeftuin' ruimte bieden aan meer van dit soort initiatieven.

Boomgaarden
Een voedselbos is in feite een boomgaardachtig park. Ook de kavels die nu beschikbaar komen gaan daar wat op lijken; ze worden aan de randen in ieder geval omzoomd met bloemen, heggen of struweel. „Maar daarachter is alles mogelijk", zegt Arno Schuring van Park Lingezegen. „Als er maar geen gier, kunstmest of bestrijdingsmiddelen aan te pas komen."

Locatie
Drie kavels liggen in deelgebied De Park bij Elst. De vierde ligt in De Buitens, bij knooppunt Ressen.

Ideeën
Wie er ideeënvoor heeft,kan zich tot 18 oktober aanmelden.De uitslag wordt 9 december bekend gemaakt in Bemmel, tijdens het symposium 'Van Akker naar Bos' in de Theaterkerk.

De nieuwe 'natuurboeren' krijgen 25.000 euro om hun kavel in te richten. „De organisatie besteedt dat bedrag", zegt Schuring. De eerste plantwerkzaamheden staan voor februari of maart gepland.