Volledig scherm
© ED

Parkeerders die een uur te veel betaalden, krijgen geld terug

ARNHEM - Parkeerders die de afgelopen drie dagen een uur te lang hebben geparkeerd als gevolg van de te vroeg ingevoerde wintertijd, kunnen hun geld terugkrijgen. Dat laat de gemeente Arnhem desgevraagd weten.

De interne klok van ongeveer 100 parkeerautomaten in en rond het centrum van Arnhem sprongen zaterdagnacht een uur terug. Daarmee ging de wintertijd voor de automaten een week eerder in dan voor de rest van Nederland.

Oorzaak
Leverancier Scheidt & Bachmann uit Zoetermeer heeft drie dagen nodig gehad om het probleem op te lossen. „Hoe het kan dat de klok in de parkeerautomaten in Arnhem een week te vroeg terugsprongen naar wintertijd weten we niet. We hebben wel met andere software het euvel verholpen", vertelt Peter Paul Geurten van de leverancier.

"We leveren parkeerautomaten aan heel Nederland, maar alleen in Arnhem en in Zevenaar trad het probleem op."

Restitutie
Omdat de vroege wintertijd in de parkeerautomaten snel is opgemerkt, heeft de gemeente Arnhem geen bonnen uitgeschreven voor parkeerders die 'te weinig' geld in de automaat hadden gegooid. Het te veel betaalde parkeergeld krijgen ze terug van de gemeente Arnhem.

Daarvoor moeten ze het parkeerticket met een begeleidend briefje erbij naar het gemeentehuis sturen. De gemeente verhaalt de schade vervolgens weer op de leverancier.