Volledig scherm

Parkeren in Arnhem gaat voor 10 miljoen euro naar P1

ARNHEM - Het beheer van de gemeentelijke parkeergarages, -automaten, en handhaving gaat de komende vier jaar voor 10 miljoen euro naar P1.

Dit is een grote landelijke speler op het gebied van parkeerdienstverlening in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. P1 heeft de aanbesteding van drie andere bedrijven gewonnen.

Meer dan ingeschat
Voor de parkeerdienstverlening betaalt het bedrijf de komende vier jaar ruim 2,5 miljoen euro per jaar. Dat is 125.440 euro meer dan de gemeente had ingeschat. Het geld gaat naar het bereikbaarheidsfonds van de gemeente Arnhem.

Werknemers
„Nu werken bij de Stichting Parkeerbeheer Arnhem (SPA) en de gemeente zo'n 25 mensen in de parkeerdienstverlening. Zij behouden hun baan, maar gaan per 1 januari 2017 voor P1 werken", zegt directeur van SPA Ad van Oirschot. „P1 zal net als de SPA straks te vinden zijn aan de Langstraat 10."

Automobilisten
Voor automobilisten die hun auto regelmatig in het centrum van Arnhem parkeren, verandert er per 1 januari niets. De gemeente blijft over de hoogte van de parkeertarieven gaan. Ook de inkomsten stromen in de gemeentekas.

P1 zorgt voor het beheer en het onderhoud, maar ook voor de handhaving. De parkeergarages die het bedrijf gaat beheren zijn Rozet aan de Langstraat, Musis en Centraal bij het station. De gemeente Arnhem blijft eigenaar van deze parkeergarages.