Volledig scherm
De opening van Pathé Arnhem. © Gerard Burgers

Pathé deelt flinke tik uit aan biosconcurrentie in Arnhem

ARNHEM - Met nog 2,5 maanden te gaan heeft de jarige bioscoop Pathé zijn doel voor 2016 van 600.000 bezoekers per jaar al bereikt.Stadsbioscoop Rembrandt en de voormalige 'blikken bioscoop', nu Vue, krabbelen op van de tik die de mega-bios uitdeelde.

De bomen groeien het eerste jaar tot in de hemel voor Pathé, de Arnhemse mega-bioscoop bij het station. Op de ranglijst van succesvolle cinema's in Nederland bezet de Arnhemse vestiging de zevende plaats.

Verjaarsgeschenk
Een mooi verjaarsgeschenk, alhoewel bezoekerscijfers niet alles zeggen, meent manager Joost Grootings van de Arnhemse Pathé. „Natuurlijk zijn we er trots op dat we tussen alle grote steden op de zevende plaats staan, maar minstens zo belangrijk vind ik of de bezoekers tevreden zijn”, zegt Grootings. „Uit onderzoek onder de bezoekers van alle Pathé-vestigingen blijkt dat de klanten in Arnhem het meest tevreden zijn. We doen het dus heel goed.”

De doelstelling van 600.000 bezoekers in het eerste jaar haalt Pathé Arnhem ruimschoots, de managerverwacht op 750.000 bezoekers tekomen.

Zorgelijk jaar
Stadsbioscoop Rembrandt en Vue Arnhem kendeneen zorgelijk jaar. Stadsbioscoop Arnhem verwacht dit jaar 60.000 bezoekers. Ook de bezoekersaantallen van Vue aanvankelijk flink terug, maar inmiddels is het aantal stabiel.

Exacte bezoekcijfers wil Vue niet geven.