Pepe Elhorst Benites met de rouwkaart van zijn moeder.
Volledig scherm
PREMIUM
Pepe Elhorst Benites met de rouwkaart van zijn moeder. © Frans Paalman

Pepe steekt op deze rouwfoto zijn middelvingers naar je op, als jij denkt dat corona ‘een griepje’ is

Zwollenaar Pepe Elhorst Benites (37) verloor op 17 oktober zijn moeder. Ze was één van de eerste slachtoffers van de tweede coronagolf. Facebookvrienden die corona wegzetten als fakenews, griepje of complot, kregen van hem een overduidelijke boodschap: een rouwfoto met middelvingers erbij.

6 reacties

 • KermitArnhem

  1 jaar geleden
  Vandaag plegen 5 jongeren zelfmoord. Net als gisteren en eergisteren. En ook morgen plegen jonge mensen zelfmoord. Dat waren tenminste de cijfers van voorgaande jaren. Er worden nu meer psychische klachten geconstateerd. Het aantal stijgt alleen maar, maar daar is nul aandacht voor. Alles moet wijken voor één ziekte.
 • Marleen Snijders

  1 jaar geleden
  Kanker, ongevallen of andere aandoeningen zijn niet besmettelijk.
 • Rijnwaardenaar

  1 jaar geleden
  Kijk naar de cijfers (die dit in perspectief zetten) en je kunt niet anders concluderen dan dat de overdrevenheid omtrent deze ziekte niet terecht is.Zeker niet tegenover vele andere, die ook vechten tegen een ziekte (zoals Kanker).98% van de besmette mensen herstellen van dit virus of hebben er geen last van. Ieder sterfgeval doet pijn, met name bij familie.Maar zijn deze sterfgevallen schrijnender dan die van bv kankerpatiënten? Het probleem ligt niet bij het virus,het probleem ligt in het feit dat de gehele zorg kapot is bezuinigd waardoor we niet in staat zijn er mee om te gaan.
 • Rijnwaardenaar

  1 jaar geleden
  Laten we reëel blijven , alle verhalen van direct betrokkenen zijn allemaal zeer indringend. Echter moeten we wel blijven realiseren dat 98% van de besmette mensen geen , nauwelijks of ernstige klachten krijgen maar dat zij er NIET aan sterven. nogmaals 98% van de besmette mensen. Ik zie ook geen persoonlijke berichten van mensen die direct betrokken zijn bij een sterfte door kanker, ongevallen, of door andere aandoeningen. Deze ziekte (Corona) is niet te ontkennen , echter wordt er belachelijk veel aandacht aan gegeven en de rest telt niet meer.
 • Ysbrand

  1 jaar geleden
  Veel mensen die denken het maar een griepje is, hebben vaak ik hun nabijheid geen dodelijk Corona geval gehad. Ze leven in hun eigen bubbel en hebben nog steeds geluk. Jammer dat het zo moet. Mensen houdt rekening met elkaar en zorg ondanks dat je het een griepje vindt dat je tov andere wel aan de regels aanhoud. We leven immers met elkaar in een maatschappij waar we meningen de mening respecteren .