Volledig scherm
Een dubbele regenboog. © Roelof Vos

Perfect weer voor regenbogen

ARNHEM - Doordat heldere lucht en buien elkaar nu snel afwisselen, ishet perfect weer om regenbogen te spotten. Heel bijzonder is dat niet, vertelt weerman Marco Verhoef,maar mooi wel.

„De weersomstandigheden zoals die nu zijn, komen meerdere keren per jaar voor”,vertelt Verhoef. „Eigenlijk is het een simpel optelsommetje. Voor een regenboog heb je regen, de naam zegt het al, en zon nodig. Als de zon tussen de wolken door op de regen kan schijnen, krijg je een regenboog.” Doordat wind de buien nu over Nederland blaast, krijgt de zon de kans er her en der tussendoor te schijnen. En dat levert mooie plaatjes op.

Laatste dag
Na zondag neemt de kans op regenbogen flink af. „We krijgen ander weer en meer bewolking.” Als er dan ook nog natte sneeuw gaat vallen, is het helemaal afgelopen met het zien van regenbogen. „Voor een regenboog heb je echt regen nodig. Met dichtere neerslag zoals sneeuw gaat het niet.”

Heeft u ook een mooie regenboog op de foto gezet? Mail hem naar online@gelderlander.nl

Volledig scherm
Deze regenboog is zaterdag vanuit een vliegtuig gespot door de man van Mariska Schelfhorst tijdens de vlucht van Stichting Hoogvliegers waar hun zoon aan mee mocht doen. © Mariska Schelfhorst
Volledig scherm
In Vlieland zag Ine Vantilt deze prachtige regenboog. © Ine Vantilt
Volledig scherm
Deze mooie regenboog werd in Dieren gespot. © Maaike de Jager